De 10 trendene

Hvert år samler Pinterest 100 trender for det kommende året basert på søkningene som har vært mest populære eller stigende opp mot årsskiftet.

Vi har sett nærmere på de 10 største trendene innen for bolig og interiør og gir deg oversikten her så du kan la deg inspirere til ditt neste boligprosjekt.

Det frittstående badekaret

Lekre velværerom med vakre og nærmest kunstneriske badekar stående fritt i rommet blir en av de store trendene i 2021.

Vi har allerede sett flere eksempler på hvordan det frittstående badekaret sniker seg inn på badeværelset og i noen tilfeller også i soverommet hvor det tilfører en eksklusiv og luksuriøs stemning.

Keramikk tallerkner og -fat

Vakre og rustikke kermamikk tallerkner og -fat er kommet for å bli og i 2021 forventes det å bli en av de helt store trendene.

Bruk dem til servering, sett dem frem i vitrineskapet eller heng dem opp på veggen – uansett hva vil de tilføre innredningen din personlighet og kan samtidig med sin rå look sprite opp en ellers enkel og minimalistisk innredning.

Avdempede jordfarger

De nøytrale jordfargene blir et stort hit i innredningen i 2021, hvertfall i følge Pinterest. Og noe kunne tyde på at det er hold i den påstanden da nettopp de rolige jordfargene er gjennomgående i årets farger i 2021, som vi har skrevet om her.

Snik for eksempel de avdempede fargene inn i hjemmet ved å innrede med malte tremøbler eller vegger, vakker tapet eller fargede glassvaser.

Det minimalistiske badeværelset

Den typiske minimalistiske innredningsstilen har virkelig vært populær de seneste årene, og det kommende året blir intet unntak.

Spesielt minimalistiske baderom vil komme i fokus i 2021 hvor vi vil se at enkle og rene linjer inntar badene våre og skaper en luksuriøs og rolig stemning.

Det minimalistiske kjøkkenet

Det er ikke bare de minimalistiske badene som vil spire i 2021, også det klassiske, minimalistiske kjøkkenet vil bli en populær trend.

Få og velkoordinerte fargemiks, minimalt med nips og pyntegjenstander og ikke minst ryddige bordflater er kjennetegn på det minimalistiske kjøkkenet, som ifølge Pinterest vil pryde våre hjem i det kommende året.

Fargerike glass

Fargerige glass har vært populært i innredningen de seneste årene og det virker som at trenden fortsetter.

Alt fra fargede glasskåler og -vaser til drikkeglass og lysestaker i farget glass vil være å finne i hjemmene våre.

Miks og match de fargede elementene i borddekningen, hvor de forskjellige men avdempete fargene i glasset vil skape et fint, livlig og ikke minst personlig preg på bordet.

Kontorplassen du kan gjemme vekk

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse for oss at vi er flere som leter med lys og lykte etter det praktiske og samtidig fine hjemmekontoret som ikke skal ta allverdens med plass.

Faktisk er vi så mange som har begitt oss inn i jakten på det perfektet kontoret som enkelt kan skjules, at nettopp dette spås til å bli en av de store trendene i 2021.

Åpne hyller på kjøkkenet

Riktignok skal kjøkkenet være minimalistisk i 2021, men det betyr ikke at man ikke kan gjøre kjøkkenet hyggelig og hjemmekoselig samtidig. Og nettopp dette tilrettelegger den neste trenden for, nemlig åpne hyller i kjøkkenet.

På dem kan du sette alt fra favorittserviset ditt og fargede glass, til et familiebilde eller en vakker blomst – alt sammen er noe som på en diskret måte bryter opp det til tider stramme, minimalistiske uttrykket.

Vaskerommet vinner frem

En av de store boligtrendene i 2021 blir det moderne vaskerommet – enhver boligeiers drøm!

I vaskerommet er det plass til vaskemaskin og tørketrommel, klessortering, vått yttertøy, barnas fotballsko og selvfølgelig tørkestativet, strykebrettet og støvsugeren. Alt det som du vanligvis ikke aner hvor du skal legge.

I det kommende året vil flere få øynene opp for det nærmest uunnværlige rommet, og vi vil se at flere og flere inkluderer et vaskerom i planløsningen sin.

Bokhyller som romdelere

Det virker som at en klassiker er på vei tilbake, nemlig bokhyllen som romdeler! En praktisk og estetisk løsning som kan gjøre underverker i mange hjem.

Det er for mange blitt normen å ha kjøkken, spisestue og stue i ét stort rom, og særlig her er bokhyllen opplagt som romdeler.

Med bokhyllen kan du skape følelsen av å ha et rom i rommet – plasser for eksempel bokhyllen som en romdeler mellom spisestuen og sofastuen for å skape en mer avskjermet og intim atmosfære rundt sofaen.

 

Hentet fra bo-bedre.no